Friday, 26 June 2015

Filled Under:

Current affairs questions.

Knowledge philic presents....


Current affairs questions.


Q1. How many mega schemes for revamping urban India will be launched by the PM Narendra Modi on 25th June’15?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
ANSWER: C. 3

Q2. How many IIMs have been approved by the Cabinet on 24th June’15?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 6
ANSWER: D. 6

Q3. Who has been honoured with the Bal Sahitya Puraskar for his total contribution to Children's Hindi Literature on 23rd June’15?
A. Sherjang Garg
B. Bano Sartaj
C. Tiren Boro
D. Ramnath G Gawade
ANSWER: A. Sherjang Garg

Q4. In which state, the Central Government is planning to invest Rs 25 thousand to Rs 30 thousand crore for development of road network?
A. Telangana
B. West Bengal
C. Jharkhand
D. Bihar
ANSWER: B. West Bengal

Q5. In which city the 4th India Minerals and Metals Forum 2015 will be inaugurated on 25th June’15?
A. Ranchi
B. Raipur
C. New Delhi
D. Kolkata
ANSWER: C. New Delhi

Q6. Who has been selected for the VK Krishna Menon Award in recognition of his outstanding professional and altruistic achievements, contributions and services to the community and wider multicultural society on 21st June’15?
A. UK Knanaya
B. Arvind Kumar
C. David Joseph
D. Benni Joseph Mavelil
ANSWER: D. Benni Joseph Mavelil

Q7. Who has been appointed as Ayurveda brand ambassador of Kerala on 24th June 2015?
A. Maria Sharapova
B. Martina Hingis
C. Steffi Graf
D. Sania Mirza
ANSWER: C. Steffi Graf

Q8. What is the new name given to Lucknow Zoo by the Uttar Pradesh Government on 23rd June’15?
A. Nawab Wajid Ali Shah Prani Udyan
B. Begum Mahal Prani Udyan
C. Sikandar Bagh Prani Udyan
D. Mahomed Bagh Prani Udyan
ANSWER: A. Nawab Wajid Ali Shah Prani Udyan

Q9. Which state government on 23 June 2015 declared the Blue Mormon (Papilio polymnestor) as the State butterfly?
A. Kerala
B. Karnataka
C. Punjab
D. Maharashtra
ANSWER: D. Maharashtra

Q10. Which team on 23rd June’15 won the World Railway Championship 2015 in Tennis and Volleyball?
A. Indian Railway Team
B. France Railway Team
C. Germany Railway Team
D. Russia Railway Team
ANSWER: A. Indian Railway Team

Q11. Who has been appointed as Chief Justice of Karnataka High Court?
A. Justice Kamal Nath Mukherjee
B. Justice D P Sharma
C. Justice Subhro Kamal Mukherjee
D. Justice Subhra Tandon
ANSWER: C. Justice Subhro Kamal Mukherjee

Q12. Name the Indian automobile company that became the only Indian brand among the top five passenger vehicle company in India?
A. Tata Motors
B. Mahindra & Mahindra
C. Ford India
D. Hindustan Motors

ANSWER: B. Mahindra & Mahindra

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS