Monday, 24 August 2015

Filled Under:

Computer Quiz

Computer Quiz

1. A ______ is approximately a million bytes.
a) Giga byte
b) Kilo byte
c) Mega byte
d) Tera byte
e) None of these


2. If you want to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a:
a) repeater
b) router
c) gateway
d) switch
e) None of these

3. What do you press to enter the current date in a cell?
a) CTRL + ; (semicolon)
b) CTRL + SHIFT + : (colon)
c) CTRL + F10
d) CTRL + F11
e) None of these

4. To make the number pad act as directional arrows, you press the ____ key.
a) Num lock
b) Caps lock
c) Arrows lock
d) Shift
e) Control

5. Press ____ to move the insertion point to the Address box, or to highlight the URL in the Address box.
a) ALT + D
b) ALT + A
c) SHIFT + TAB
d) TAB + CTRL
e) None

6. To move to the bottom of a document, press ____
a) Insert key
b) Home key
c) CTRL + End key
d) End key
e) None of these

7. Transmitting data in the form of light is called
a) Light Transmitter
b) Fiber glass
c) LTP
d) All of the above
e) None of the Above

8. ___ is the memory card which is conceptually related to the smart card but similar to video desk?
a) Debit card
b) Master card
c) Laser card
d) Credit card
e) None of the Above

9. Maximum Storage capacity of a DVD is _____
a) 17 GB
b) 15 GB
c) 16 GB
d) 10 GB
e) None of the Above

10. Which of the following operating system uses first 64 bit technology?
a) MS-DOS
b) Windows XP
c) Mac OS
d) Linux
e) None of the Above

11. A processing unit that coordinates networks and data communication is known as:
a) Control unit
b) CPU
c) Communications Processor
d) Data Coordinator
e) None of the Above

12. Two or more computers connected to each other for sharing information form a:
a) network
b) router
c) server
d) tunnel
e) pipeline

13. If a computer provides database services to other, then it will be known as:
a) Web server
b) Application server
c) Database server
d) FTP server
e) None of these

14. Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is __
a) Transmitter
b) Diodes
c) HHL
d) DSL
e) None of these

15. Documents, Movies, Images and Photographs etc are stored at a:
a) Application Sever
b) Web Sever
c) Print Server
d) File Server
e) None of these

16. RAM consists of which of the following?
a) Conductor
b) Semi Conductor
c) Vaccum Tubes
d) Transistor
e) None of these

17. Who is the father of Internet?
a) Charles Babbage
b) Vint Cerf
c) Denis Riche
d) Martin Cooper
e) None of these

18. ______is process of Verification?
a) Access
b) Login
c) Logout
d) Authentication
e) None of these

19. Identify the odd one from the following?
a) CD/DVD
b) Floopy Disks
c) SD Disk
d) BIOS
e) None of these

20. USB is which type of storage device?
a) Primay
b) Secondary
c) Tertiary
d) All the above
e) None of these


Answers:

1) c
2) a
3) a
4) a
5) a
6) c
7) b
8) c
9) a
10) d
11) c
12) a
13) c
14) d
15) d
16) b
17) b
18) d
19) d
20) c

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS