Wednesday, 7 October 2015

Filled Under:

Current Affairs questions(set 2)


1. India will host G20 summit in ......... ?
Ans- 2018 (2016 to China and in 2017
Germany)

2. Recently, which country has been severely
affected by Super typhoon Dujuan?
Ans- China

3. Which country has been ranked number
one in the recently launched ICC women's team ranking?
Ans-Australia

4. Who won the Lata Mangeshkar Award for
Lifetime Achievement?
Ans-Prabhakar Jog

5. Which country / territory flag was raised at
United Nations for the first time in october?
Ans- Palestine

6. Who has been honoured by UK city of
Coventry for his contributions to
the West Midlands region of central
England ?
Ans- Ratan Tata

7. The International Day of Older Persons
(IDOP) was observed across the
world with the theme Sustainability and Age
Inclusiveness in the Urban
Environment ?
Ans- 1 October 2015

8. Which country has launched 20th new
generation satellite into space as
part of its domestic BeiDou Navigation
System (BDS) ?
Ans- China

9. World Vegetarian Day was observed
on........?
Ans- 1 October 2015

10. What is the Full form of FATCA?
Ans- foreign account tax compliance act

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS