Friday, 23 October 2015

Filled Under: ,

VOICE (Active/Passive) practice

VOICE   (Active/Passive)

hello philic's
it's high to  voice be practiced, which is very important chapter, an ardent friend shared the plethora of practice questions, which we are sharing, let's enjoy learning. 


Q1     The principal convened an urgent meeting to discuss the changed schedule of the board exams.
A)         An urgent meeting was convened by the principal to discuss the changed schedule of the board exams.
B)         An urgent meeting was convened to discuss the changed schedule of the board exams by the principal.
C)         The changed schedule of the board exams was discussed at the meeting urgently called by the principal.
D)         The changed schedule of the board exams were discussed at the meeting urgently called by the principal.

Q2     I hate giving and taking advice.
A)         To take and give advice is hated by me.
B)       Giving and taking advice is hated by me.
C)         To take and give advice is hated.
D)         To take and give advice was hated by me.

Q3     Why does the child always make unnecessary demands?
A)         Why are unnecessary demands always made by the child?
B)           Why is unnecessary demand always made by the child?
C)         Why unnecessary demands are always made by the child?
D)           Why unnecessary demands always made by the child?

Q4     We feel that God himself controls all our actions.
A)         We feel that all our actions are themselves controlled by God.
B)         We feel that our actions are themselves controlled by God.
C)         It is felt that all our actions are controlled by God Himself.
D)         It is felt that all our actions are themselves controlled by God.

Q5     The last flight has been cancelled by Air India.
A)         Air India cancelled the last flight.
B)         Air India has cancelled the last flight.
C)         Air India is cancelling the last flight.
D)         The last flight had been cancelled by Air India.

Q6     I was surprised to see his audacity and boldness.
A)         His audacity and boldness surprises me.
B)         His audacity and boldness surprise me.
C)         His audacity and boldness surprised me.
D)         His audacity and boldness has surprised me.

Q7     Beautiful green trees in full blossom covered the mountains and valleys.
A)         The mountains and valleys was covered by beautiful green trees in full blossom.
B)         The mountains and valleys were covered by beautiful green trees in full blossom.
C)         The mountains and valleys had covered beautiful green trees in full blossom.
D)       The mountains and valleys had been covered by beautiful green trees in full blossom.

Q8     It is being discussed by us and it is under consideration.
A)         We are discussing it and is under consideration.
B)         We were discussing it and is under consideration.
C)         We have been discussing it and is under consideration.
D)         We are discussing it and it is under consideration.

Q9     Prepare yourself for the driving test on Monday.
A)         You prepare yourself for the driving test on Monday.
B)         The driving test on Monday should be prepared for.
C)         For the driving test preparation should be made by you.
D)         You be prepared for the driving test on Monday.

Q10     The Committee has published a detailed report about the selection procedure.
A)         A detailed report has been published by the committee.
B)         A detailed report about the selection procedure has been published by the committee.
C)         A detail report about the selection procedure has been published by the committee.
D)       A detailed report on the selection procedure has been published by the committee.

Q11     Has anybody applied for the post that we had advertised for?
A)         Has the post been applied for by anybody?
B)         Have the post applied for by anybody?
C)         Has the post been applied by anybody?
D)         Has the post been applied?

Q12     The corrupt officials should be thrown out of jobs.
A)         They should have thrown out the corrupt officials.
B)         They shall throw out the corrupt officials from jobs.
C)         They should throw out the corrupt officials from jobs.
D)         They threw out the corrupt officials.

Q13     He committed a blunder by confessing a crime.
A)           A blunder was committed by confessing the crime by him.
B)           A blunder was committed by confessing the crime.
C)           A blunder was committed by him by confessing the crime.
D)         Confessing the crime was a blunder committed by him.

Q14     These days he has opened a school for children in the slum areas.
A)                 He has opened a school for children in the slum areas these days.
B)                A school in the slum areas has been opened by him these days.
C)                  A school for children in the slum areas has been opened by him these days.
D)              These days a school for children in the slum areas has been opened by him.


Q15     Have the broken window repaired.
A)         Repair the broken window.
B)         You repair the broken window.
C)         Get someone to repair the broken window.
D)         Someone repair the broken window.

Q16     We are going to purchase a brand new car in the new year.
A)         A brand new car is going to be purchased by us in the new year.
B)         A brand new car was going to be purchased by us in the new year.
C)         A brand new car is to be purchased by us in the new year.
D)         In the new year a brand new car is going to be purchased.

Q17     The teacher refused him entry as he was late.
A)         Entry was refused to him as he was late.
B)         Entry was refused to him as he is late.
C)         Entry was refused due to being late.
D)         He was refused entry as he was late.

Q18     He was offered the job but he refused.
A)         The job was offered to him to him but he refused.
B)         The job were offered to him to him but he refused.
C)         He refused the job that was offered to him.
D)         He refused the job.

Q19)     The owner took the dog to the vet in the afternoon.
A)         The dog was taken to the vet in the afternoon.
B)         The dog was taken to the vet in the afternoon by someone.
C)         The dog has been taken to the vet in the afternoon.
D)         The dog had been taken to the vet in the afternoon.

Q20)     Will I have to make another key?
A)         Will another key have to be made by me?
B)         Will another key have to be make by me?
C)         Would I have to make another key?
D)         Another key will have to be made by me.

Q21)     Will we have to send this parcel only by air?
A)         Will this parcel be sent by air only?
B)         Will this parcel have to be sent by us by air only?
C)         Will this parcel have to be send by us by air only?
D)         Will this parcel have to be sent by air only?

Q22     Who created this horrible mess last night when we were away?
A)         By whom was this horrible mess created last night when we had been away?
B)         By who was this horrible mess created last night when we weren't there?
C)         By whom was that horrible mess created last night when we were away?
D)         By whom was this horrible mess created last night when we were away?

Q23     The little dog chased the ambulance that was carrying the dead body of his master.
A)         The ambulance that was carrying the dead body of the dog's master was chased by the dog.
B)         The ambulance that carried the dead body of the dog's master was chased by the dog.
C)         The ambulance that was carrying the dead body of the dog's master was being chased by the dog.
D)         The ambulance that was carrying the dead body of the dog's master has been chased by the dog.

Q24     What do you want to do with with your life?
A)         What is wanted by you to be done by your life?
B)         What is wanted  to be done by you with your life?
C)         What is to be done with your life by you?
D)         What is to do with your life by you?

Q25     Do you think I am wrong?
A)         Are you thinking I am wrong?
B)         Am I thought to be wrong by you?
C)         Is it thought to be wrong by you?
D)         Have I been thought to be wrong by you?

Q26     Have you thought of publishing these articles?
A)         Have these articles been thought of being published by you?
B)         Have these articles being thought of being published by you?
C)         Have these articles  thought of being published by you?
D)     Have these articles thought of been published by you?

Q27)     Who has topped the exam conducted by Pinnacle last Sunday?

A)         By whom has the exam conducted by Pinnacle been topped?
B)         By whom has the exam conducted last Sunday by Pinnacle been topped?
C)           By who has the exam conducted last Sunday by Pinnacle been topped?
D)           By who has the exam conducted last Sunday by Pinnacle been top?

Q28)     Did you read all the plays of Kalidas last summer?
A)         Have all the plays of Kalidas been read by you last summer?
B)         Were all the playsof Kalidas been read by you last summer?
C)         Were all the plays  of Kalidas read by you last summer?
D)         Were all the plays  of Kalidas been read last summer?

Q29)     All your needs will be taken care of at our institute,Pinnacle.
A)         Our institute, Pinnacle will take care of all your needs.
B)           Our institute, Pinnacle will be taking  care of all your needs.
C)           Our institute, Pinnacle will have taken care of all your needs.
D)             Our institute, Pinnacle will have cared for all your needs.

Q30)     Strict implementation of laws is not liked by the Indian public.
A)           Indian public does not like strict implementation of the laws.
B)           Indian public do not like strict implementation of the laws.
C)           Indian public did not like strict implementation of the laws.
D)         Indian public has not liked strict implementation of the laws.

Q31)     I would take my dog for a walk early in the morning during the vacations.
A)         My dog was taken for a walk by me early in the morning during the vacations.
B)         My dog would be taking for a walk by me early in the morning during the vacations.
C)         My dog would be taken for a walk by me early in the morning during the vacations.
D)         My dog was taken for a walk early in the morning during the vacations by me.

Q32)     They let her pay.
A)         She was let to pay.
B)         She was let to be paid.
C)         She paid.
D)         She were let to be paid.

Q33)     I have to pick up my son from school.
A)         My son has to be picked up from school by me.
B)           My son has to be pick up from school by me.
C)           My son had to be picked up from school by me.
D)           My son has to be picked up from school.

Q34)     Who entertained you at the party?
A)         Who were you entertained by at the party?
B)         By whom were you entertained at the party?
C)         By who were you entertained at the party?
D)       By whom  you were entertained at the party?

Q35)     Let them organise a party.
A)         A party should be organised by them.
B)         A party has to be organised by them.
C)       A party had to be organised by them.
D)           A party is to be organised by them.

Q36)     During the floods water covered the whole area and made life difficult.
A)         The whole area was covered by water during the floods and made life difficult.
B)         The whole area was covered by water during the floods making life difficult.
C)         The whole area had been covered by water during the floods and made life difficult.
D)         The whole area was covered by water during the floods and  life was made difficult.

Q37)     The cheque was returned by the bank due to insufficent funds in the account.
A)         The bank returned the cheque due to insufficent funds in the account.
B)         The bank returns the cheque due to insufficent funds in the account.
C)         Insufficient funds in the account caused the cheque to be returned by the bank.
D)         Insufficient funds in the account have caused the cheque to be returned by the bank.

Q38)     Close the door and sleep.
A)         You are told to close the door and sleep.
B)         You are ordered to close the door and sleep.
C)         You are requested to close the door and sleep.
D)         Let the door be closed and you sleep.

Q39)     At Pinnacle we do a lot of test series as students need practice.
A)         A lot of test series are done at Pinnacle as students need practice.
B)           A lot of test series are done at Pinnacle as students needs practice.
C)         A lot of test series have been done at Pinnacle as students need practice.
D)           A lot of test series are being done at Pinnacle as students need practice.

Q40)     Do not spill the tea on the table cloth.
A)         Let the tea not be spilled on the table cloth.
B)         You are forbidded not to spill the tea on the table cloth.
C)         You are forbidded to spill the tea on the table cloth.
D)       You have been forbidden not to spill the tea on the table cloth.

Q41)     A well behaved child is loved by all.
A)         All loved a well behaved child.
B)         Everyone love a well behaved child.
C)         Everyone loved a well behaved child.
D)         Everyone loves a well behaved child.

Q42)     It is impossible to convince her traditional parents on this issue.
A)         Her traditional parents are impossible to be convince on this issue.
B)         Her traditional parents are not impossible to be convinced on this issue.
C)         Her traditional parents are impossible to be convinced on this issue.
D)         Her traditional parents are impossible to be convinced on that issue.

Q43) One could see the the Pole star at a distance in the sky near the dark clouds.
A)         The pole star was seen at a distance in the sky near the dark clouds.
B)         The pole star is seen at a distance in the sky near the dark clouds.
C)         The pole star was being seen at a distance in the sky near the dark clouds.
D)         The pole star could be seen at a distance in the sky near the dark clouds.

Q44)     Did the class submit the project on time?
A)         Was on time the project submitted by the class?
B)         Was  the project submitted on time by the class?
C)         Was the project submitted by the class?
D)         Was  the project submit on time by the class?

Q45     We expect a prosperous new year.
A)         A prosperous new year is expect by us.
B)         A prosperous new year is expecting by us.
C)         A prosperous new year is to be expected by us.

D)         A prosperous new year is expected by us.

Q46)     My parents have done this to help you in your financial crisis.
A)         This have been done by my parents to help you in your financial crisis.
B)         This is been done by my parents to help you in your financial crisis.
C)         This has been done by my parents to help you in your financial crisis.
D)       This is to be done by my parents to help you in your financial crisis.

Q47)     Please inform them.
A)         Let them been informed.
B)         You are requested to inform them.
C)         To inform them is requested.
D)         You are requested to please inform them.

Q48)     The people cheered the new miss India loudly.
A)         The new Miss India was loudly cheered by the people.
B)         Loudly the people cheered the new miss India.
C)         The new Miss India has been loudly cheered by the people.
D)         Cheered loudly was the new miss India by the people.

Q49)     The class at Pinnacle will have been begun by the time we get there.
A)         The class at Pinnacle will be begun by the time we get there.
B)         The class at Pinnacle will have began by the time we get there.
C)         By the time we get there the class at Pinnacle will have begun.
D)         They will have begun the class at Pinnacle by the time we get there.

Q50)     Must we paint the whole wall?
A)         Must the whole wall be painted?
B)         Must the whole wall be paint?
C)         Must the whole wall be paint by us?
D)         Must the whole wall is paint?

Q51)     The trainee and not the class teacher is taking the class right now.
A)         The class has been taken by the trainee and not the class teacher right now.
B)           The class is taken by the trainee and not the class teacher right now.
C)         The class is being taken by the trainee and not the class teacher right now.
D)         The class is being taken by the trainee and not the class teacher right then.


Q52)     Tread mills and twisters are widely used by people who wish to lose weight.
A)         People who wished to lose weight widely use twisters and treadmills.
B)           People losing weight widely use twisters and treadmills.
C)           People who lose weight widely use twisters and treadmills.
D)           People who wish to lose weight widely use twisters and treadmills

Q53)     Celebrities do not add any value to a product.
A)         No values to the product are added by celebrities.
B)         Any value to the products is not added by celebrities.
C)         Any value is added to the product by celebrities.
D)         No value to the product are added by celebrities.


Q54)     The whole village life was disrupted by the building of a railway track across the fields.
A)         The building of a railway track across the fields disrupted the whole village life.
B)         The building of a railway track across the fields has disrupted the whole village life.
C)         The building of a railway track acrossed the fields disrupted the whole village life.
D)         The building of a railway track across the fields disrupts the whole village life.

Q55)     The Indian Government is encouraging foreign companies to invest in India by relaxing rules.
A)         Foreign companies are being encouraged to invest in India by relaxing rules.
B)         Foreign companies are being encouraged to invest in India by the Indian Government by relaxing the rules.
C)       The rules are being relaxed by the Indian government .
D)         Foreign companies is being encouraged to invest in India by the Indian Government by relaxing the rules.

Q56     Do not trouble your family now.
A)         You are told not to trouble your family now.
B)         You are requested not to trouble your family now.
C)         You are not to trouble your family now.
D)         Your family is not to be troubled by you now.

Q57    They diverted the attention of the class by asking unnecessary questions.
A)         The attention of the class has been diverted by them by asking unnecessary questions.
B)           The attention of the class is diverted by them by asking unnecessary questions.
C)         The attention of the class was diverted by them by asking unnecessary questions.

D)         The attention of the class had diverted by them by asking unnecessary questions.

Q58)     He hadn't written his name on the paper in the right place.
A)         His name had't been written in the right place by him on the paper.
B)         His name had't been written in the right place by him.
C)           His name isn't been written in the right place by him on the paper.
D)           His name hasn't been written in the right place by him on the paper.

Q59)     People covered great distances on foot in early days.
A)         Great distances were covered on foot in early days.
B)         Great distance was covered on foot in early days
C)         Great distances were covered on foot.
D)           Great distances were covered on foot by early days.

Q60)     One cannot expect good behaviour from others all the time.
A)         Good behavior cannot be expected from others all the time.
B)         All the time good behavior cannot be expected from others.
C)           All the time good behavior is not to be expected from others.
D)           All the time good behavior does not be expected from others

Q61     My company sent me a legal notice.
A)         A legal notice was send by my company to me.
B)         A legal notice was sent by my company to me.
C)         A legal notice is sent by my company to me.
D)         A legal notice will be sent by my company to me.

Q62     The government is organizing an All India Cleanliness drive to create awareness about keeping the surrounding clean.
A)         An All India Cleanliness drive to create awareness about keeping the surrounding clean is to be organized by the government.
B)         An All India Cleanliness drive about keeping the surrounding clean is being organized by the government.
C)         To create awareness about keeping the surrounding clean the government is organizing an All India cleanliness drive.
D)         An All India Cleanliness drive to create awareness about keeping the surrounding clean is being organised by the government.

Q63)     The driver has been suspended by the corporation for not reporting on time for duty.
A)         The corporation has been suspended the driver for not reporting on time for duty.
B)         The corporation suspended the driver for not reporting on time for duty.
C)         The corporation has suspended the driver for not reporting on time for duty.
D)         The corporation has suspended the driver for not reported on time for duty.

Q64)     Who did it?
A)                    Was it done?
B)                      Had it been done?
C)                      By whom was it done?
D)                    Has it been done?

Q65)     If you can't pay the bill in time, you can’t enjoy the services.
A)         The services can't be enjoyed if the bill can be paid in time.
B)         The services can't be enjoyed if the bill can be paid in time.
C)         The services can't be enjoyed if the bill can't be paid in time.
D)         The services can't be enjoyed as the bill can't be paid in time.

Q66)     They decided to file an FIR against their neighbor.
A)         To file an FIR against their neighbor was decided by them.
B)         To file an FIR against their neighbor is decided by them.
C)         To file an FIR against their neighbor has been decided by them.
D)         An FIR was decided to be filed against their neighbor by them.

Q67)     He will never forgive you.
A)                    You would never be forgiven by him.
B)                      You will never be forgiven by him.
C)                      You will never forgive him.
D)                    Forgiveness will never be given to you by him.

Q68)     The whole village was destroyed by the floods caused by the heavy rainfall.
A)         Floods caused by heavy rainfall destroyed the whole village .
B)         Floods destroyed the whole village caused due to heavy rainfall.
C)           Heavy rainfalls caused floods which destroyed the whole village.
D)       Heavy rainfalls cause floods which destroy whole village.

Q69)     The child cut the paper into strips and pasted them in his scrapbook.
A)         The paper were cut into strips and pasted in his scrapbook by the child.
B)         The paper had been cut into strips and pasted in his scrapbook by the child.
C)         The paper was cutted into strips and pasted in his scrapbook by the child.
D)                  The paper was cut into strips and pasted in his scrapbook by the child.

Q70)     Don’t think about their criticizing nature.
A)                    Their criticizing nature should not be thought about.
B)                      Let their criticizing nature not be thought about.
C)                      Let their criticizing nature not be thought.
D)                    Their criticizing nature is not be thought about.

Q71)     The medicine has an expired date.
A)                    An expired date is on the medicine.
B)                      An expired date has been on the medicine.
C)                      The medicine has had an expired date.
D)                    There is an expired date on the medicine.

Q72)        Present day generation does not tolerate any unnecessary guidance from their elders.
A)                    Any unnecessary guidance from their elders is not tolerate by present day generation.
B)                      Any unnecessary guidance from their elders is not to be tolerated by present day generation.
C)                      Elders giving any unnecessary guidance  is not tolerated by present day generation.
D)                    Any unnecessary guidance from their elders is not tolerated by present day generation.

Q73)     The constant quarrelling nature of his wife forced him to file for a separation.
A)                    He was forced by the constant quarrelling nature of his wife to file for a separation.
B)                      He was forced to file for a separation by the constant quarrelling nature of his wife.
C)                      Separation were filed for by him due to the constant quarrelling nature of his wife.
D)                    Separation had been filed for by him due to the constant quarrelling nature of his wife.

Q74)     They expect to reach the examination hall in time.
A)                    To reach the examination hall in time was expected by them.
B)                      To reach the examination hall in time is expected by them.
C)                      To reach the examination hall in time has been expected by them.
D)                    In time to reach the examination hall is expected by them.

Q75)     Regular tests at Pinnacle increased my efficiency.
A)         My efficiency was increased by regular tests at Pinnacle.
B)         My efficiency is increased by regular tests at Pinnacle.

C)         Pinnacle increased my efficiency by regular tests.
D)         Pinnacle has increased my efficiency by taking regular tests.

Q76)     The milk looked stale.
A)         The milk is stale when looked at.
B)         The milk was stale when looked at.
C)         The milk has been stale when looked at.
D)         The milk was stale when looked.

Q77)     The old manager handed over the charge to the new one.
A)         The charge by the old manager were handed over to the new one.
B)         The charge by the new manager was handed over to the old one.
C)         The charge by the old manager was handed to the new one.
D)         The charge was handed over to the new manager by the old one.

Q78)    Commitments should be fulfilled in time.
A)         You must fulfill commitments in time.
B)         One should fulfill commitments.
C)         Fulfill commitments.
D)         We must fulfill one'e commitments.

Q79)    God grants the wishes of simple people.
A)         The wishes of simple people are granted by God.
B)         The wishes of simple people are to be granted by God.
C)         Simple people's wishes are granted by God.
D)         Simple people's wishes are granted .

Q80)     The diver managed to bring out the dead body of the drowned child.
A)         To bring out the dead body of the drowned child was managed by the diver.
B)         The dead body of the drowned child was brought out by the diver.
C)         The dead body of the drowning child was brought out by the diver.
D)         The dead body of the drowned child is to be brought out by the diver.

Q81)     We have informed them about the revised prices from the new year.
A)         They have been informed about the revised prices from the new year.
B)         They have been informed the revised prices from the new year.
C)         They have informed about the revised prices from the new year.
D)         They had been informed about the revised prices from the new year.

Q82)     Endorsement of a product by a celebrity increases its sales in the market.
A)         The sales of a product in the market is increased by its endorsement by a celebrity.
B)         The sales of a product in the market  increase by its endorsement by a celebrity.
C)         Celebrities endorsement of a product increases its sales.
D)         The sales of a product in the market  increased by its endorsement by a celebrity.

Q83)     His weird behaviour annoyed everyone at the party.
A)         Everyone was annoyed at his weird behaviour at the party.
B)         Everyone had been annoyed at his weird behaviour at the party.
C)         Everyone were annoyed at his weird behaviour at the party.
D)         At the party everyone was annoyed at his weird behaviour.

Q84. Open the door.
(A) The  door must  be opened.                                             (B) The door will be opened.
(C)  The  door is opened.                                                        (D) Let the door be opened.

Q85. I did not trust anybody.
(A) Nobody  was trusted  by me.                                            (B) Anybody had been trusted by me.
(C) Nobody would be trusted   by me.                       (D) Nobody has been trusted by me.

Q86. Did he remember the date and time ?
(A) Are the date and time remembered   by him?                (B) Was he remembering the date and time ?
(C) Were the date and time remembered   by him? (D) Did the date and time be remembered by him?

Q87. The boys were digging a hole in the ground.
(A) A hole had been dug in the ground by the boys. (B) In the ground the boys dug a hole.
(C) A hole in the ground has been dug by the boys.  (D) A hole was being dug by the boys in the ground.

Q88. We must now deal with these problems.
(A) These problems must now be dealt with by us. (B) These problems must now be dealing with by us. (C)These problems must now deal with   by us.                    (D) These problems are to be dealt with by us.

Q89.The audience loudly cheered the leader’s speech.
(A)  The leader’s speech was loudly cheered by the audience.
(B)  The leader’s speech is loudly cheered by the audience.
(C) The audience loudly cheered the leader for his speech.
(D)  The speech of the leader was loudly cheers by the audience.


Q90. Someone is following us.
(A) We  are  followed by someone.                           (B) We are being followed by someone.
(C) We were being followed   by someone.              (D) We had been followed by someone.

Q91. He hasn’t slept in his bed.
(A) His bed hasn’t been   slept in.                                          (B) He had not been slept in his bed.
(C) His bed had been   slept in.                                  (D) His bed had not been slept in.

Q92. I was recommended another lawyer.
(A)  Somebody recommended another lawyer.
(B)  Somebody recommended me to another lawyer.
(C)  Somebody recommended me another lawyer
(D)  Somebody recommends me another lawyer.

Q93. Many a person has been saved from the man-eaters by these hunters.
(A)  These hunters will save many a person from the man-eaters.
(B)  These hunters save many a person from the man-eaters.
(C) These hunters saved many a person from the man-eaters,
(D)  These hunters have saved many a person from the man eaters.

Q94. Must we cut this tree?
(A) Must  this  tree will cut?                           (B) Must this tree be cut ?
(C)  Must  this tree was cut?                          (D) Must this tree is cut ?

Q95. You will be well looked after.
(A) They will look after   you well.                             (B) They can look after you well.
(C) They may look after   you well.                (D) They shall look after you well.

Q96. Didn't they tell you to be here by six O’clock ?
(A) Weren't you told to be here by six   O’clock ?                 (B) Haven’t' they told you to be here by six O'clock
?
(C) You were expected to be here by six   O’clock ? (D) They expected you to be here by six O'clock ?

Q97. Don’t touch this switch,
(A) This switch does not   be touched.           (B) This switch must not be touched.
(C) This switch don’t   be touched.                 (D) This switch need not be touched.

Q98. One cannot gather grapes from thistles.
(A) Thistles cannot be gathered   from grapes.                     (B) Grapes cannot be gathered from thistles.
(C) Grapes and thistles cannot be gathered by one.  (D) Grapes cannot be gathered by them.

Q99. They will have completed the work by the time we get there.
(A)  The work will be completed by the time we get there.
(B) The work will have been completed by the time we get there.
(C) The work will have completed by the time we get there.
(D)  The work will have been completed by the time we have got there.

Q100. You are requested to permit him.
(A)  Please permit him.                                 (B) I request you to permit me.
(C) He requests to   permit him,                    (D) I plead you to permit him.


 answer key
1
A
26
A
51
C
76
B
2
B
27
B
52
D
77
D
3
A
28
C
53
C
78
B
4
C
29
A
54
A
79
A
5
B
30
A
55
B
80
B
6
C
31
C
56
A
81
D
7
B
32
A
57
C
82
A
8
D
33
A
58
A
83
C
9
A
34
B
59
A
84
D
10
B
35
A
60
A
85
A
11
A
36
D
61
B
86
A
12
C
37
A
62
D
87
B
13
A
38
A
63
C
88
A
14
D
39
A
64
C
89
C
15
C
40
A
65
A
90
D
16
A
41
D
66
D
91
B
17
A
42
C
67
B
92
B
18
A
43
D
68
A
93
A
19
A
44
B
69
D
94
B
20
A
45
D
70
B
95
B
21
B
46
C
71
D
96
B
22
D
47
B
72
D
97
A
23
A
48
A
73
A
98
B
24
C
49
D
74
B
99
A
25
B
50
A
75
A
100
A



0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS