Thursday, 31 March 2016

Filled Under:

31March 2016: (3rd shift) Railway Gk Questions asked in exam

Gk Questions asked in railway exam 31March 2016: (2st shift)

Hello philic's
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.


Let's glance..

1. Tirumala Temple is the part of
which moutain series?
Ans- Venkatadari

2. Brihdeshwar temple is made of?
Ans- Granite

3.Which PM born after Independence, IK gujaral, Narendra Modi, manmohan
Singh, Rajiv Gandhi?
Ans- Narendra Modi

4. What is English IVY ?
Ans – Flower

5. What is Guru Shikhar ?
Ans – a peak in the Aravali range/Arbuda Mountains of Rajasthan

6. What is the meaning of Mycology?
Ans- Study of fungi

7. who had said "Live as if you were to die tomorrow" ?
Ans – Mahatma Gandhi

Download Pratiyogitha Darpan March month free

http://www.knowledgephilic.com/2016/03/download-pratiyogitha-darpan-march-month.html

9. "Life On My Terms: From the
Grassroots to the Corridors of Power" is an autobiography of?
Ans- Sharad Pawar

10. Who is ''Chanda Kochhar''?
Ans – MD & CEO Of ICICI bank

12. Which Language is spoken in Tamil Nadu and Sri Lanka, commonly?
Ans-Tamil

13. Who discovered the antibiotic "pencillin"?
Ans– Alexander Fleming

14. Which is an  involuntary
muscles?
Ans- involuntary muscle:-a muscle that contracts without conscious control, and is found in walls of internal organs such as stomach, intestine, bladder, and blood vessels (excluding the heart)

15. Name the  Indian village where people speak in Sanskrit ?
Ans – Mattur & Hosahalli, Karnatka

16. Who had written harsaŠĻÉcharitra?
Ans- Vanvatta



Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions
http://www.knowledgephilic.com/2016/03/current-affairs-byte-for-railway-aspirants-2016.html

Note:- Please do share other questions asked in Today's  shift exam.

All the best!!!

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS