Saturday, 2 April 2016

Filled Under:

Gk Questions asked in railway exam 2nd April 2016: (2nd shift)

Gk Questions asked in railway exam 2nd April  2016: (2nd shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..


1. What is the ratio of tri colour of Indian National Flag?
Ans. Width : Length = 2:3

2. Who was the First woman President of Pakistan?
Ans. Dr. Fehmida Mirza.

3. Who composed the National song of India?
Ans. Bankim Chandra Chatterjee

4. On which surface Tennis is played?
Ans. Hard, Grass and Clay courts.

5. Dog : Kernel :: Bee : ?
Ans. Beehive.

6. Mode of 53, 54, 55, 55, 55, 54, 55, 56, 57, 69 and 37?
Ans. 55.

7. frozen water is found on which planet?
Ans. Pluto.

8. How many bones are found in a Infant baby?
Ans. Around 300.

9. How many tastes buds are present in tongue of human?
Ans. 5.

10. Where is the Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi (assam)

11. Where is the White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert (Gujrat).

12. Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

13. Who established the Mughal dynasty?
Ans. Babar.




Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)


14. Who was the First President of Indian National Congress?
Ans. W.C. Bonnerjee.

15.Who the Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.

16. Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

17. Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

18. Which of following element is found in room temperature?
Ans. Bromine.

19. Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

20. What is the Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

21. Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.

22. Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

23. Who was the Father of Indian Space Programmes in india.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

24. Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

25. Who was the World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

26.Who invented Air conditioner?
Ans. Willis Carrier.






Note:- Please do share other questions asked in Today's  shift exam.
All the best!!!

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS