Tuesday, 12 April 2016

Filled Under: ,

Gk Questions asked in railway exam 11,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 11,April  2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..
1.Which one is the lighter gas?
Ans:  Helium

2.Who was the Inventor of X rays?
Ans: W. C. Roentgen

3. Who was the First Lady Judge in High Court?
Ans: Anna Chandy

4. Who introduced the Gasoline Engine?
Ans:  Nikolaus August Otto

5.Who’s the First Woman Prime minister of Sri Lanka?
Ans: Sirimavo Bandaranaike

6. What do you mean by Ecotone?
Ans: Transition area between two biomes.

7. G20 summit  2015 was held in which country?
Ans: Turkey

8. 2015 commonwealth Youth games held at?
Ans: Apia,Samoa

9.Who was awarded by Kaiser-i-hind by Britishers?
Ans: Mahatma Gandhi

10.How many constellations are named in our solar system?
Ans: 88

11. Symmetry of Rectangle is ?
Ans: 2

12. What is the reason of shining of Stars?
Ans: nuclear fusion

13. Who was the First Muslim  women President in the world?
Ans: Benazir Bhutto(Pakistan)


Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions




Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)






Gk Questions asked in railway exam  11,April 2016: (2nd shift)

1.Which one is smallest state of India?
Ans: Goa

2.Who was the First Female President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari,

3. Abbreviation of CMOS?
Ans: Complementary metal-oxide semiconductor

4.”Operation smile” is related with?
Ans: Find Missing Children

5.What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
Ans: 76

6.Uniform civil code is releted with which article?
Ans: Article 44

7.Who won FIFA ballon d’or award 2015?
Ans: Lionel Messi

8.Pashupatinath Temple Located at?
Ans: Kathmandu, Nepal

9.Who is the Prime Minister of Nepal?
Ans: KP oli

10.Who gave “Kaiser-e-hind” to Mahatma Gandhi?
Ans: British Government

11.How many Vertebral Column in human body?
Ans: 33

12.Which State have Maximum boundaries with other states?
Ans: Uttar Pradesh

13.Where is Tidal Port” Situated?
Ans: Kutch, Gujrat


14.Physical Research Laboratory was founded by?
Ans: Vikram Sarabhai

15.”Kalindi” is the other name of which river?
Ans: Yamuna

16.Humayun tomb situated at which place?
Ans: Delhi

17. Mahabharata was fought for how many days?
Ans: 18 Days



Must download

Download Gk Questions asked in railway exam in pdf

Hello dear,
We have compiled all the question asked in railway exam 2016 from scratch i.e 28 march, you are requested to mug it up all, 


0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS