Tuesday, 12 April 2016

Filled Under: ,

Gk Questions asked in railway exam 12,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 12,April  2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..

1. 2015 Nobel Prize Winner In Physics ?
Ans: Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald

2. Osama Bin Laden was Killed At Which Place ?
Ans: Abbottabad in Pakistan

3. "PaceMaker" Related to Which Organ?
Ans: Heart

4. How Many Candidates Nominated By President In Rajya Sabha ?
Ans: 12 Members

5. What Is The Value of Tan 30 Degrees?
Ans: 1/Squere Root 3

6. Nathu La Pass Located in which state ?
Ans: Gangtok, Sikkim

7. Who Was Founder Of "Pala Dynasty" ?
Ans: Gopala

8. "Abshishek Verma" Belongs To Which Sport ?
Ans: Archery


Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions




Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)




Gk Questions asked in railway exam 12,April  2016: (2nd shift)

1. which planet the hottest planet?
Ans: Venus

2. jeans was First marketed by ?
Ans: Lee is an American brand of denim jeans

3. Which Instrument is use to measures Atmospheric Pressure ?
Ans: Barometer

4. Who was Nargis Dutt?
Ans: Indian film actress

5. Hydro-power plants convert the mechanical energy into?
Ans: electrical energy.

6.Who was the Captain, who won First World Cup For Australia?
Ans: Allen Border

7.Who is Present President of Pakistan ?
Ans: Mamnoon Hussain

8.Diamond is mafe up of Which Element ?
Ans: Carbon

9.Apgar Score is test For ?
Ans: To Summarize Health of New Born Babies

10.What is the Chemical name of Vinegar?
Ans: Acetic Acid (ch3cooh)

11. What is TBasic?
Ans: Programming Language

12.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

13.Who wrote Book "To kill a mocking bird"?
Ans: Harper Lee

14.World’s Poisonous Fish?
Ans: Stone Fish




15. World Heritage Day is celebrated in?
Ans: 18th April

16.Dipa Karmakar is Related to?
Ans: Gymnastics (Sports)

17.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
Ans: Jawahar Lal Nehru

18.Which Planet named after Roman God?
Ans: Venus

19.Who came after Mauryas ?
Ans: Sunga Dynasty

20.Dholavora comes under which civilization?
Ans: Gujrat,Indus Civilization

21."Borobudur" Temple is located at?
Ans: Indonesia

22.Which is called black gold ? 
Ans: Coal

23. Golden pagoda temple of budhist is located at?
A: Myanmar

24. Who is the winner of Australian Open women’s double 2016?
Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

25. Who is the director of  Baba atomic research center?
Ans: Sekhar Basu

26. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
Ans: Razia Sultana





Gk Questions asked in railway exam 12,April  2016: (3rd shift)

1.How many members walked on moon upto now?
Ans: 12

2.Who won the Australian grand prix 2015?
Ans: Lewis Hamilton

3.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
Ans: Suresh Koirala

4.Which rays used in airports which passes through solids?
Ans: X-Rays

5.Milk of magnesium used for ?
Ans:  to treat constipation (it is anta-acid)

6.Who invented band aid?
Ans: Earle Dickson

7.Who invented bifocal lens?
Ans: Benjamin Franklin

8.How many princely states was there at time of Independence?
Ans: 562

9. Who is the Present FIFA chairman?
Ans: Issa Hayatou        

10.Who Constructed "Hawa Mahal"?
Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

11.Recently passed  away"Martin crowe" belongs to which county captain?
Ans: New Zealand

12.Who Constructed Delhi city architect?
Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
Ans: Neeraj Kumar

14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
Ans: Annealing

15.Ozone day is celebrated?
Ans:  16th September

16.Who invented mobile phone?
Ans:  Martin Cooper

17.Who was behind the idea of constructing china wall?
Ans:  The Qin Dynasty

18.Hakuho Has won most awards in which Sport?
Ans: Sumo Judo


 

Download Gk Questions asked in railway exam in pdf

Hello dear,
We have compiled all the question asked in railway exam 2016 from scratch i.e 28 march, you are requested to mug it up all, 


0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS