Tuesday, 12 April 2016

Filled Under: , ,

Gk Questions asked in railway exam 10, April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 10,April  2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..
1. Who is choosen the BCCI cricketer of the year 2015?
Ans: Virat Kohli

2. Which emperor built Red fort of Agra?
Ans: Akbar

3. Which is the largest cell in human body?
Ans: Ovum

4. impure Blood of body is carried by?
Ans: RENAL ARTERY

5. Where the First Human heart transplant performed at?
Ans: South Africa in 1967

6. What is known as Study of Humans?
Ans: Anthropology

7. By which movement Goa was liberated from Portugal?
Ans: Goa Liberation Movement

8. Saurology is the study of?
Ans: The study of lizards

9. What is the abbreviation of ISRO?
Ans: Indian Space Research Organisation

10. What is the age of Retirement of the judge of Supreme Court in india?
Ans: 65 years



Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)


11. Who have power to declare financial emergency ?
Ans: President

12. Abbreviation of DVD?
Ans: Digital Video/Versatile Disc

13. "Mahabodi Temple" is located at?
Ans: Bodh Gaya

14. who is Maharashtra Tiger’s Ambassador?
Ans: Amitabh Bachchan

15. Who won M.A chidambaram trophy best woman cricketer 2015?
Ans: Mithali Raj

16. Which acid help in human body for digestion?
Ans: HCl


Must download

Download Gk Questions asked in railway exam in pdf

Hello dear,
We have compiled all the question asked in railway exam 2016 from scratch i.e 28 march, you are requested to mug it up all, 


0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS