Saturday, 2 April 2016

Filled Under:

Gk Questions asked in railway exam 2 April 2016: (1st shift)

Gk Questions asked in railway exam 2nd April  2016: (1st shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.


Let's glance..


1. Which of the country got Independence in 2011?
Ans. South Sudan.

2. Which designer designed the building of the Indian Parliament?
Ans. Sir Edwin Lutyens.

3. The king Ashoka belonged to which dynasty?
Ans. Maurya dynasty.

4. In which year Jallianwala Bagh Massacre took place?

Ans. 1919.

5. In which year did women participated in all events for first time in Olympic?

Ans. 2012 London Olympics.

6. What is the Scientific name of Human beings?

Ans. Homo Sapiens.

7. Where is the Capital of Gujarat?

Ans. Gandhinagar.

8. In which cells Mitochondria doesn't exists?
Ans. Erythrocytes (red blood cells).

9. What is NaCl (Options: Salt, Water, Sugar and one more option)?

Ans. It's a salt.

10. What is minimum age required to become Prime Minister of nation?

Ans. 25 years.

11. which country developed Fastest acting anti-rabies injection?

Ans. India.

12. What is the Currency of South Korea?

Ans. South Korean Won.






Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





(try this link if above link is not working properly)


13.Who discovered X-rays ?

Ans. Wilhelm C. Roentgen.

14. In which country River Brahmaputra doesn't flows?

Ans. Myanmar.

15. Which recently discovered creature lives without water for 10 years?

Ans. Kangaroo Rat.

16. Which monument was built by Shah Jahan in Delhi?

Ans. Jama Masjid.

17. Which planet have no satellites?

Ans. Mercury and Venus.

18. From where our Indian Constitution has borrowed Emergency provision?

Ans. Germany.

19.Who was the First man who reached outer space?

Ans. Yuri Gagrin.

20. Periodic Table of elements was invented by?

Ans. Dmitri Mendeleev.

21. The term "Wood shot/Hairpin shot" is associated with which sport?

Ans. Badminton.

22. Which country would host 2019 Rugby World Cup?

Ans. Japan.

23. Study of organisms and their environment is called?

Ans. Ecology.

24. In which year Sri Lanka got Independent?

Ans. 1948.

25. In which state Cultivation of saffron is done?

Ans. Jammu and Kashmir.

26. The image formed on the retina of human eyes is?

Ans. Real and inverted.

27. If we double the resistance of wire, the effect on voltage would be?

Ans. Voltage would get decrease.




Note:- Please do share other questions asked in Today's  shift exam.
All the best!!!


0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS