Friday, 22 April 2016

Filled Under: ,

Gk Questions asked in railway exam 22,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 22,April  2016: (all shift)


Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..

Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions




Download from here=>
Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)



Gk Questions asked in railway exam  22,April 2016: (1st  shift)

1.Gold is Soluble In which liquid ?
Ans: Aqua Regia

2.Where is the International Renewable Energy Agency Headquarter?
Ans: Abu Dhabi

3.Malleable refers to?
Ans: ability of a metal to be hammered into thin sheets

4.Who won Arjuna Award 2015 in kabaddi ?
Ans: Manjeet Chillar


5.Which among the following is not a Board Game ?
Ans: Bridge


6.Who is the First Women Boxer To won Gold Medal in Asian Games?
Ans: Marycom


7.Who was the First Indian to Go in Space ?
Ans: Rakesh Sharma


8. Which Organisation Held Cricket World Cup ?
Ans: ICC(International Cricket Council)


9.Which Sports game played by Lalita Babar?
Ans: Athletics


10.What is the rank of Mukesh Ambani in Forbes global richest person list 2016?
Ans: 36


11.Blue Ray Disk refers to which of the following?
Ans: Storage Disk


12.Who won Best Actor award in 88th Academy awards ?

Ans: Leonardo Di Capri



Gk Questions asked in railway exam  22,April 2016: (2nd   shift)

1) Which metal is used for Galvanisation?
Ans: Zinc

2) bhimbetka rock shelters are located at?
Ans: Madhya Pradesh

3) what is th Common salt formula?
Ans: Nacl

4)Which was the Canada’s first space telescope?
Ans: MOST

5) 7x=3x(x-4). x=?
Ans:19/3

6) which among river is in Triveni Sangamam?
Ans: Yamuna, Ganges, Saraswati

7) Which gas is used for flushing potato chips packets?
Ans: Nitrogen.

8) Roger Federer belong to which country?
Ans: Switzerland.

9) Hubble Space telescope belong to which country?
Ans:USA.

10) Satish Dhawan Space centre is located at which state?
Ans: SRIHARI KOTA, Andhra Pradesh

11)  Who is Present Commerce and industry minister of India?
Ans:: Nirmala Sitharaman

12) What is official language of Afghanistan?
Ans: Pashto




Gk Questions asked in railway exam  22,April 2016: (3rd   shift)

1) Where modi & navaz sarif meet at his birthday?
Ans. Pakisthan

2) . Ginger is one of the following type?
Ans: Underground stem


3) In IPL raina and dhoni played for which team?
Ans. Rajkot and pune


4) Marrykom belongs to which state?
Ans. Manipur


5) Gagan narang and abhinav bindra belongs to which field?
Ans. Shooting


6) cartosat which takes photos of uttarakhand floods is a?
Ans. Remote sensing satellite

7) first satellite of India sent towards lunars is?
Ans. Chandrayaan 1

8) The process of coating on the surface of a metal with zinc is called?
Ans. Galvanisation

9) The scientist who got Nobel prize on malaria is?
Ans. Sir Ronald Ross

10) Elisa is the test for AIDS but it is caused by virus?
Ans. HIV

11) Narendra modi meets nawaz Sharif to surprise him at his Birthday at?
Ans. Pakisthan

12) Three angles of tringle 4:5:6, then find the ratio between biggest and smallest angle?
Ans. 3:2

13) Delhi govt bans diesel cars because they emitting………pollutants?

14) Tooth is made up of?
Ans. Calcium phosphate

15) Birju maharaj composed a song for Deepika padukone in baji Rao mastaani, associated with?
Ans. Kathak

16) Secularism means
Ans.

17) Which national park has worlds two thirds one horned rhinos
Ans kajiranga

18) Pascal is the unit of

19) Qutub minar built in ______ dynasty.
Ans: Mamluk or Slave dynasty.


20) which is the big nuclear plant in India?
Ans:

21) Bulb filament is made from which metal?
Ans: Tungsten

22) How many amendment in Indian constitution?
Ans: 100

23) Who is ceo of google?
Ans: Sundar pichai

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS