Sunday, 3 April 2016

Filled Under:

Gk Questions asked in railway exam 3,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 3,April  2016: (all shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..





1.Choose Which of the is  not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans:   C++

2.Which Vitamin responsible for Blood Clotting in human beings?
Ans:   Vitamin K

3.Name the Longest river in India which do not fall in sea?
Ans:  Yamuna River

4.Which is The Longest railway destination of India?
Ans:   Dibrugarh to Kanyakumari.

5.Chipko movement started from where in India?
Ans:  Chamoli (Uttrakhand) started by sunder lal bahuguna

 6.”Maale” is the capital of?
Ans:  Republic of Maldives

7.What is Serbian Index?
Ans:  capitalization-weighted price index

8.where is  the capital of Uganda?
Ans:  Kampala

9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans:  Iceland

10.”Mica” is abundant in which state of India?
Ans:  Jharkhand

11.where “Orang Park” is situated ?
Ans:  Assam

12.Which is the Cleanest city of India?
Ans: Mysuru

13.Which is the New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan

14.If H2O is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

15.What is name of 1998 pokaran test operation?
Ans: Operation Shakti

16.Madhubani Paintings related with which state?
Ans:  Bihar

17.What is “MakarSakranti”?
Ans: Festival

18.Which of the crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

19.What do you mean by archipelagos?
Ans: A group of small Iceland’s

20.What is Planet X?


 Ans: Nibiru cataclysm

Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)



Gk Questions asked in railway exam  3,April 2016: (2nd shift)

1.Which is the India’s largest freshwater lake?
Ans:Wular Lake (jammu & Kashmir)

2.”Oneirology” is the study of?
Ans: scientific study of dreams.

3.in which city the Modern Olympic 1896 was held ?
Ans: Athens,Greece

4.Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Ans: Nawaz sharif

5.In which year “Sikkim” get formed?
Ans: 1975

6.What is the “Make in India” logo?
Ans: Moving Lion

7.What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Ans:  5

8.what is “Sighmo”?
Ans: Spring Fesitval

9.Choose the Odd one(ears-hearing, tongue-taste, light-vision, nose-smelling)
Ans: light

11.Holi is Celebrated with?
Ans: Gulal

12.Adhai Din ka Jhopda is situated in?
Ans: Ajmer,Rajasthan

13.Who is the author of “Malgudi days”?
Ans: RK Narayan

14.What is the abbreviation of LIGO?
Ans:  Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

15.Who got Olympic quota in wrestling in 2015?
Ans:  Narsingh Yadav

17.Who was “Karl Marx”?
Ans: Philospher (His famous book is Das capital)

18.Where is headquarter of UNO ?
Ans: New York

19.Which is the Most abundant natural combustible gas?
Ans: Methane

20.India got freedom on 15th August in which time day/night/noon/midnight?
Ans: Midnight

21.What is the foundation year of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987

22.What is the Change in position with distance ?
Ans:  Magnitude

23.Gravitational Force on two subjects depends on  ?


Ans: combined mass and the distance 





Gk Questions asked in railway exam  3,April 2016: (3rd shift)


1. When was “Indian National Congress” formed?
Ans: December 28, 1885

2.Which country was the winner of 2015 of rugby?
Ans: Australia

3. ‘Azad hind fauj” was organised by?
Ans: subash chandrabose

4.Sajan prakash related to which game?
Ans: Swimmer

5.Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar

6. Indian army formed by whom?
Ans: Capitan Mohan Singh

7.Who’s Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray

8.The first Nobel prize for medicine was given to invention of vaccine for which disease?
Ans: Diphtheria

9. Alfred Nobel invented?
Ans: dynamite

10. INS satellites are used for?
Ans: Communication

11. Main element in “Marsh gas”?
Ans: Methane( CH4)

12.Who invented World wide Web?
Ans: Tim Berners-lee

13. North Korea founded by?
Ans: 9 September, 1948

14.Which of the following is not Jupiter’s satellite?(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan

15.What is the average thickness of skin?


Ans: 0.10 inch (or) 2-3 mm

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS