Monday, 4 April 2016

Filled Under:

Gk Questions asked in railway exam 4,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 4,April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 4,April  2016: (all shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..


1. Where "shore temple" is located?
Ans. Mahabalipuram, Tamil Nadu

2. Who was the Father of "White Revolution"?
Ans. Verghese Kurien

3. Who was brand ambassador of "Seychelles"?
Ans. AR Rahman (singer, composer)

4. What is "Victoria memorial"?
Ans. Museum

5. When economic liberalisation in India was started?
Ans. 1991

6. Which is "Laccadive sea"?
Ans. Lakshadweep Sea

7. Name of parent company of "Google"?
Ans. Alphabet

8. Who wrote the book "an autobiography of unknown Indian"?
Ans. Nirad C. Chaudhuri

9.What was the India's first satellite?
Ans. Aryabhata( lanched in 19 April, 1975)


10. Who was the Governor General after Mountbatten?
Ans. C. Rajagopalachari

11.Who was the founder of Indian army (fauj) ?
Ans.ras bihari boss

12.Who was the founder of Forword block and aazad sarkar?
Ans.subhash c boss


Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions




Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)



Gk Questions asked in railway exam  4,April 2016: (2nd shift)

1)Zika virus is spreaded by which mosquito?
Ans.Aedes Mosquito

2) What IPTL implies?
Ans. International Premier tennis league
3) Where is valley international park is located?
Ans. USA

4) What is reason behind yellow colour of Papaya?
Ans. Flavonoids

5) Who was the founder of servant of Indian society?
A. Gopal Krishna Gokhale

6) Abbreviation of UPS is?
Ans. Uninterrupted power supply.

7) For which effect Einstein got Nobel prize?
Ans. Law of Photo electric effect

8) What is the Importance of gov of India act 1935?
A. Main source of Indian constitution

9) What is the Main source of Vitamin-A?
Ans. carrots

10) Indian institute of vegetable research is located at?
A. Varanasi

11."Valley of flowers" is located in which state?
Ans. uttarkhand

12.Who was the 11th Pakistan Prime minister?
Ans. benezir bhuto

13.World bank given money in DEC? 
Ans. swach bharat mission

14.What is the Shape of milky way galaxy?
Ans. spiral

15.Who is the Gold medal boxer in asia?
Ans. marry kom





0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS