Tuesday, 5 April 2016

Filled Under:

Gk Questions asked in railway exam 5, April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 5,April  2016: (all shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..



1.Which device is use for Short Distance file transfer/Communication ?
Ans: Bluetooth

2.What is the National game of USA?

Ans: Baseball

3.Who has given the Law of Inertia ?

Ans: Newton ( it is also called first law of motion)

4. n which zone Biodiesel Train will be started?

Ans: South Western Railways Zone

5.Which is the Most Populous State in india?

Ans: UP

6. “Ctrl+z” is the shortcut for?

Ans: to Undo any action

7. In which year Indo Pak war was happened?

Ans: 1965

8. Who is the member of Anti corruption in ICC from Indian Cricket Team?

Ans: Rahul Dravid

9.What is the percentage of  Forest Area in India?

Ans: 21.23

10. which Device convert source code to object code?

Ans :Compiler

11. What is the Number of World Heritage Site in India?

Ans: 32

12. What is the Rank of India in Human Development Index?

Ans: 130

14. Astrosat satellite first launched in which year?

Ans: 28 September 2015

15.Who’s the Founder of White Revolution?

Ans:Verghese Kurien

16. Dadabhai Naroji was Professor  in which University?

Ans: University of London.

17. toxicology is the study of?

Ans: Study of the adverse effects of chemicals on living organisms.

18.Panipat Refinery belongs to which company?

Ans: IOCL

19.What is the name of Siachen Avalanche Survivor?

Ans: Lance Naik Hanumantha

20.Find Odd one out? (Yahoo.com, twitter.com, facebook.com, whatsapp)

Ans: whatsapp

21.Abbreviation of  ISI ?

Ans: Indian Standard Institute






Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)






Gk Questions asked in railway exam  5,April 2016: (2nd shift)



1.What is Pidemiology?
Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?

Ans: 74.04%

3.Who won the man of the series in 2011  cricket world cup?

Ans: Yuvraj Singh

4. Name the City on the bank of Nile?

Ans: Khartoum

5. Name the Largest Coal Deposits in India which are available in?

Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved in Union Territory is ?

Ans: New Delhi

7. “The Biography  of Indira Gandhi” written by?

Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?

Ans: North East States

9. Which City is without planetarium?


10. Hindi is National article by which article?

Ans: Article 343

11. What is 1024 Gb means?

Ans: 1 terabyte

12.Where Tippu Sultan Maszid is situated?

Ans: Kolkata

13.What is the range of Ultrasonic  Frequency Range?

Ans: 18–22 kHz.

14. Which compound is air polluted?

Ans: Sulphur Dioxide

15.What is the function of Hydrometer?

Ans: measures the specific gravity

16. Where is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?

Ans: Silvasa

17. When National Sports Day is celebrated?

Ans: 29th August

18. Pitchblende is the ore of which element?

Ans: Uranium

19. What is the Full Form of Pdf?

Ans: Portable Document Format

20.Name the Bones around Chest?

Ans: rib cage

21.What is the Flag Code of India?

Ans: 2002

22.What do you mean by Biodiversity?

Ans:  the variety of life on Earth.

23. Who is the writer of the song “amor sonar bangle” ?

Ans: Rabindranath Tagore

24.What is the Language of Mughal Density?

Ans: Persian Language

25. Which Device is used to connect computer to wireless?

Ans: Router




500 expected science questions for Railway in pdf -in Hindi

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS