Tuesday, 12 April 2016

Filled Under: ,

Gk Questions asked in railway exam 9, April 2016: (all shift)


Gk Questions asked in railway exam 9, April 2016: (all shift)

Gk Questions asked in railway exam 9,April  2016: (all shift)
Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..
1. What is the Source of Narmada river ?
Ans: Amarkantak

2.What is the Minimum age of PM ?

Ans: 25 Years

3.Who was the
 First Indian go into space ?

Ans: Rakesh Sharma 1984

4.Who is the Current captain of  Indian women’s hockey team?

Ans: Ritu Rani

5. In which day World aids day is organised ?

Ans: Dec 1

6. Where Summer Olympic 2016 will be held?

Ans: Rio de Janeiro

8.Who got 2015 Nobel Prize for literature?

Ans: Svetlana Alexievich

9. What is the abbreviation of SONAR?

Ans: Sound Navigation And Ranging

10. Which is the first unmanned satellite launched by ISRO??

Ans: Chandrayaan-1

11.What is the logo of  Make in India ?

Ans: Moving lion

12. Which country won maximum number of oscar awards?

Ans: Italy

13.Where is the Capital Of Andhara Pradesh?

Ans: Amaravati

14.What is the Study of Spider?

Ans: Archnology

15. Hindi Diwas is celebrated in which day?

Ans: 14 September

16. Full Form of Rl Wl?

Ans: Remote location waiting list

17. Study of Maps is called?

Ans: Cartography

18. Which company designed the Make in India Logo?

Ans: Foreign Form, Oregon

19. Where is Indira Gandhi botanical garden situated?


Ans: Rae Bareli

Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions





Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)


Must download

Download Gk Questions asked in railway exam in pdf

Hello dear,
We have compiled all the question asked in railway exam 2016 from scratch i.e 28 march, you are requested to mug it up all, 




0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS