Sunday, 1 May 2016

Filled Under: ,

Gk Questions asked in railway exam 27,April 2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..
·    March 30, 2016 1st and 2nd
·    March 31, 2016 1st , 2nd and 3rd
·    April 2, 2016 1st   and 2nd
·    April 26, 2016
·    April 27, 2016
·    April 28, 2016
·    April 29, 2016
·    April 30, 2016


Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions






Download from here=>
Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)






Gk Questions asked in railway exam  27,April 2016: (1st  shift)

1) Name of the Pakistan parliament ?

Ans. Mazlish-e-shoora.

2) Among the following, Name the Indian PM, who is not worked as Chief minister?

Ans. Indira Gandhi.

3) Atoms having same number of electrons called as?

Ans. Isoelectronic.

4) World’s most intelligent mammals?

Ans. Dolphins.

5) Which element is used in nuclear fission to observe neurons?

Ans. Cadmium.

6) Which device is used for shock treatments?


7) World’s happiest country is?


8) Find the least value of roots of 5,6



Gk Questions asked in railway exam  27,April 2016: (2nd   shift)


1) What is the capital city of Manipur?

Ans. Imphal.

2) Who is the  captain of T-20 women’s world cup winner team in 2016?

Ans. Mitali Raj

3) Who is president of Myanmar ?

Ans. Htin Kyaw.

6) Priyanka Chopra got an award. For which Hollywood film she received that award ?
ans

5)Raja Ram park is located at?

Ans.


More questions will be added in few minutes.


Gk Questions asked in railway exam  27,April 2016: (3rd   shift)

1) study of the liver?

Ans. Hepatology.

2) Apollo 11 launched year?

Ans.1969

3) value of cos 0?

Ans. 1

4) sin*=40/41 then value of cot*-9/40?

Ans.

5) which elements of platelets helps to coagulate blood?

Ans. fibrin.

6) according to which person’s name ‘Amrut’ mission is created?


7) What is red planet?

Ans: Mars

8) Which of the mountain comes under Bio diversity hot spot

Ans:Western Ghat

9) What is used to connect a computer to a phone line?

Ans:MODEM

10) Radius of incircle and circumcircle

Ans:1:2

11) Galvanization of Steel and iron is done by

Ans: Zinc

12) Thomas cup is given for _____.

Ans: Badminton

13) 10 rupee and 125 rupee coin has been created for whom?

Ans: Bhim Rao Ambedkar

14)  Mixed double wimbeldon champion 2015:?

Ans: Martina hingis and leander paes

15) Who is UN children fund Ambassdor?


16) What is distance of light in one year?

Ans:10 trillion

17) In which year ASLV was launched?

Ans:1994

18) Radish is ____.

Ans: Root

19) which language is not added in 92nd amendment?


20) what do you mean by chemical name?




0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS