Sunday, 1 May 2016

Filled Under: ,

Railway Gk Questions asked in exam 29,April 2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.
Let's glance..
·    March 30, 2016 1st and 2nd
·    March 31, 2016 1st , 2nd and 3rd
·    April 2, 2016 1st   and 2nd
·    April 26, 2016
·    April 29, 2016
·    April 30, 2016


Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions






Download from here=>
Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)


Gk Questions asked in railway exam  29,April 2016: (1st  shift)

1.Poona pact was signed in which year
Ans:1932

2.Which Constitution Amendment was enacted by Indira Gandhi during the Emergency?
Ans:42nd Amendment.

3.Who holds the record for the Fastest Test Hundred?
Ans: Brendon McCullum

4.The first animal domesticated by Neolithic people?
Ans:Dog.

5.The President signed a proclamation under which article for imposing President’s Rule in Arunachal Pradesh?
Ans:356(1).

6.Securities & Exchange Board of India (SEBI) was established in?
Ans:1988.

7.India’s victory over New Zealand in test match series in Mar-Apr, 2009 came after how many years?
Ans:41

8.Who has been elected as the PM of Georgia on 29th December 2015?
Ans: Giorgi Kvirikashvili.

9.CBSE’s latest mobile application for providing e-learning material is called?
Ans: e-CBSE

10.Who was the first female Muslim PM in the World?
Ans:Benazir Bhutto.

11.Who was first female Judge of High Court?
Ans:Anna Chandy.

12.Which gas is filled in balloons
Ans:Helium.

13.Dinosaur were present on earth in which age?
Ans:Mesozoic Era.

14.What is the full form of NSA?
Ans:National Security Agency.

15.What is the age of the universe?
Ans: 13.8 billion years.

16.Who is the chairman of Yes Bank?
Ans:Radha Singh.

17.Gyan Peeth Award for 2015 is given for which book?
Ans:–Amruta (by Raghuveer Chaudhari).

18.Which of the following is not a Computer virus?



Gk Questions asked in railway exam  29,April 2016: (2nd  shift)
  
1. Study of soil is called ?
Ans:Pedology

2. Aryabatta launched in the year?
Ans:1975

3. Smell which comes when it rains is known as ?
Ans:Ozone

4. Capital shifted from kolkatta to New Delhi in the year ?
Ans:1912

5. Human Rights Commission Chariman ?
Ans:H L dattu

6.South Asian Wrestling federation President ?
Ans: Brij Bhushan Sharan Singh

7. Number of balls used in snooker ?

Ans: 22 balls


0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS