Sunday, 29 May 2016

Filled Under:

KP Live prize Winning Quiz

All KP and non KP Aspirants are invited...!!!

!!!...STAND A CHANCE TO WIN REWARD BY TAKING QUIZ ON KP BLOG...!!!



Hello dear,
We KP administrators are trying hard to boost knowledge by a new quiz series called KP Quiz where one can win reward prize of 200/- recharge on the KP registered number. Let me aware you with the instructions and Conditions of the KP Quiz.(see below) .Quiz gonna embark at sharp 6'o clock and concludes at 7:00PM on your KP blog wherein you just have to comment on the blog itself with the answers. The results will be declared by 7:30 PM and the first winner will be rewarded with 200/-.So ask your kp friends and colleagues  to take the quiz and stand a chance to win recharge amount of 200/-.

Rule and instructions for the kp weekly Quiz is here.

Ø There will be 25 questions.
Ø Time duration for quiz is 1 hour, and answer posted after the time will not be considered.
Ø 1 marks will be given for each correct answer, no negative marking.
Ø The aspirants who scored maximum marks will be considered as winner.
Ø If two or more readers have same no marks than we’ll consider time, example. If “X” solved and posted his answer after 10 minute of starting of quiz and scored 25, then he will declared winner.
Ø If “X” posted his answer after 10 minute of starting of quiz and scored 20 marks and “Y” posted his answer after 15 minutes of starting of quiz than “Y” will be considered winner.
Ø ₹200/- recharge will be the reward prize.



We'll upload questions at 6 pm on every sunday and and result will be declared at 7:30 pm.


Questions along with answer!!


1.  A particular month has 5 sunday. The first and the last day of the month are not sunday. What day is the last day of the month?
Ans-Monday

2.  In a circular cone we cut it into 4 parts by cutting through its height in similar part 3 parts, what will be the ratio of its vlume?
Ans-1:7:19:37

3.  How many 4 digit number exist in which, when two digits are removed, 35 remains (e.g. 2315 and 3215 will be there in the list)?
Ans-495

4.  Find the sum 1 + 3/2 + 5/4 + 7/8 ......upto infinity?
Ans-6

5.  How many pair of positive integers (a, b) are there such that their LCM is 2012?
Ans- 15

6.  If x = ±1 ±2 ±3 ±4 ±5 ±6 ±7 ±8 ±9 ±10. How many possible values can x take?
Ans-56


7.  Kiran, Shashi and Rajni are Kiran’s spouse, Shashi’s sibling and Rajni’s sister-in-law in no particular order. Also Kiran’s spouse and Shashi’s sibling are of same sex. Who among the three is a married male?
Ans- Shashi is the married male i.e. husband of Kiran.


8.  . If N be the number of consecutive zeros at the end of the decimal representation of the expression 1! × 2! × 3! × 4! ×............× 99! × 100! Find the remainder when N is divided by 1000?
Ans-124


9.  A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is?
Ans-120

10.              The event passed .............. without any untoward incident.
Ans- off

11.              Fill in the blanks:- Religious belief is fluid and protean, _________ ideology is procrustean, enforcing uniformity. Religion can be syncretic ________ ideology is restrictive
Ans- while, whereas

12.               find error:-  A) Academic system leads B) us to believe that C) we can learn out D) from listening to authorities. E) no error

Ans- c) out is redundant. We use learn something from somebody.

13.              An increase in population, without an increase in economic level, .............. result in a lower standard of living.
(a) tends to (b) tending to
(c) will tend (d) tends
Ans-a) There must be the preposition ‘to’ to connect the verb ‘tend’ with the noun ‘result’, (b) is not correct because first form of verb should be used and not continuous since its a simple statement made suggesting no action taking place at the current moment

14.              .............. a busy city, Pompeii was virtually destroyed by the eruption of Mount Vesuvius in 79 A.D.
(a) Once (b) It was once
(c) Once it was (d) That once
Ans-(a) Since the noun follows later in the sentence we cannot
use the pronoun ‘it’ prior to it

15.              He is a traitor .............. the country.
(a) for (b) to (c) in (d) of
(b) ‘to’ is the right preposition to be used with traitor



16.              The South Korean author who has been awarded the Man Booker International Prize for his book The Vegetarian
Ans- Han kang


17.              The theme of World Hypertension Day observed on 17 May 2016?
Ans- know your numbers


18.              The mobile application launched by the President Dr. Pranab Mukherjee to turn the President’s Estate into a smart township is named?
Ans- monitor



19.              The European country which has become the first European nation to win the Thomas Cup badminton tournament defeating Indonesia in the finals of the 2016 tournament?
Ans- Denmark


20.              Historic Chandragiri Fort is located in which of the following states? 
Ans- Andhra Pradesh


21.              Apart from India, in which of the following two countries, Tamil is an official language?
Ans- Sri Lanka and Singapore
22.              If a car travels half of 1oo km of total distance and engine have some technical  problem arises than the speed of the car is reduced to half of previous speed and arrives at the destination  2 hours late. Find out the previous speed of the car?
Ans-25 km\h

23.              Sentence Improvement:- For the first time ever, a government advisory board asked scientific journals not to publish details of certain biomedical experiments.
Ans- no correction is needed


24.              Sentence Improvement:-People living downstream would get 15-20 minutes to run for their life if the dam bursts.
Ans- We have to opt plural verb (lives) for plural pronoun (their)


25.              Sentence Improvement:- A group of lawyers took violence while trying to stop another group from attending court.

Ans- took to violence means to start something violent





winner of today's quiz is "pooja thakur", she scored 22 marks. we congratulate her from inner core of the heart for her bright future. 




Thanks and regards,
 KP Family

5 comments:

Unknown said...

3)- 6
4)- n
5)- 28
6)- 20
7)-sashi
8)-
9)-12km/hr
10)-
12)- D
13)-a
14)- a
15)- a
16)- han leang
17)- increasing awareness about your blood pressure
18)- monitor
19)- denmark
20)- andhara pradesh
21)- srilanka Singapore
22)- 25km/hr
23)- its the first time
24)- run for the life
25)- got voilent

Rohit Sharma said...

3)- 6
4)- n
5)- 28
6)- 20
7)-sashi
8)-
9)-12km/hr
10)-
12)- D
13)-a
14)- a
15)- a
16)- han leang
17)- increasing awareness about your blood pressure
18)- monitor
19)- denmark
20)- andhara pradesh
21)- srilanka Singapore
22)- 25km/hr
23)- its the first time
24)- run for the life
25)- got voilent

Rohit Sharma said...

1)- Monday
3)- 6
4)- n
5)- 28
6)- 20
7)-sashi
8)-
9)-12km/hr
10)-
12)- D
13)-a
14)- a
15)- a
16)- han leang
17)- increasing awareness about your blood pressure
18)- monitor
19)- denmark
20)- andhara pradesh
21)- srilanka Singapore
22)- 25km/hr
23)- its the first time
24)- run for the life
25)- got voilent

Rohit Sharma said...

2)- 1:7:20:44
16)- Han kang

jkr001 said...

Nice

DOWNLOAD EBOOKS