Sunday, 1 May 2016

Filled Under:

Railway Gk Questions asked in exam 28,April 2016: (all shift)

Hello philic's  
We have received the following questions from aspirants who have appeared for today's exam . If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.

Let's glance..
·    March 30, 2016 1st and 2nd
·    March 31, 2016 1st , 2nd and 3rd
·    April 2, 2016 1st   and 2nd
·    April 26, 2016
·    April 28, 2016
·    April 29, 2016
·    April 30, 2016


Download Current affairs byte for Railway aspirants 2016 in PDF along with expected questions







Download from here=>

Click here to Download =>
(try this link if above link is not working properly)




Gk Questions asked in railway exam  28,April 2016: (1st  shift)


1. Study of soil is called ?
Ans: Pedology

2. Aryabatta launched in the year?
Ans:1975

3. Smell which comes when it rains is known as ?
Ans:Ozone

4. Capital shifted from kolkatta to New Delhi in the year ?
Ans:1912

5. Human Rights Commission Chariman ?
Ans:H L dattu

6. Number of balls used in snooker ?
Ans: 22 balls

Gk Questions asked in railway exam  28,April 2016: (2nd  shift)


1.Google tied up with which watch company for smart watch ?
Ans.Tag Heuer

2.IRS satellite for which purpose ?
Ans. Remote Sensing

3.Rakesh Sharma was going to which Space shuttle ?
Ans. Soyuz T-11

4. 1st common wealth game organised in ?
Ans.1930 (British Empire Games)

5. What is output when methane gas is burnt?
Ans. Co2

6. Indian Hockey team won in the Olympic in which year first time ?
Ans.1928

7. Clouds float in the sky because of their ?
Ans.Low Density.

8.Who among the following was a Cofounder of Swaraj party?
Ans.Motilal Nehru

9.Real founder of Gupta dynasty?
Ans.Chandragupta 1

10.Godavari doesn’t pass through which if the following states?
Ans.Gujarat.

11.Science that deals with diseases particularly of men?
Ans.Andrology

12.Worlds highly efficient CEO according to FORBES?
Ans.

13. MS EXCEL has a function containing menu under menu called ?
Ans.

14.IPCC full form is ?
Ans.Intergovernmental penal on climate change

10.Gautam Buddha’s first sermon?
Ans.Sarnath





0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS