Tuesday, 10 January 2017

Filled Under: ,

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 07-01-2017 [All Shift]

Hello Dear,

We are sharing the question asked in ssc chsl exam 2016, we collected these memory based questions from our various knowledge Philic ardent aspirants, if you also have question, please do comment, we'll upload that too.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 07-01-2017 [All Shift]

Questions asked in SSC CHSL 2016 Tier 1 (07th Jan 2017)

1. Tectonia grandis is the scientific name of- Teak plant

2. Rukmani Devi is related to which classical dance- Bharatnatyam

3. Chemical name of Baking Soda-Sodium hydrogen carbonate

4. Taj Mahal was built in the memory of-Mumtaj

5. Deepika Kumari related to which sport- Archery

6. First filmfare award winning actor- Dilip Kumar

7. How many time can PM be elected-Unlimited

8. UNICEF goodwill ambassador-Priyanka Chopra

9. Tehri Dam is constructed on which river-Baghirathi

10. Elephanta caves are located at- Mumbai(Maharashtra)

11. Use of barometer and his inventor-Evangelista Torricelli, used to measure the atmospheric pressue

12. Percentage of oxygen in river water-

14.  hariyana does not shear with which states boundary-Mp

15. which metal is liquid form in room temp.-hg

17.  which is a saclar quantity -E(modulus of Elasticity)

18. arya samaaj founder- swami dayananda saraswati

20. dwarf planet in Solar system -pluto

21. which are finds in atom in pair-neutron and proton

22. Arthshathra written by-chankya

23. 4 bits equal to -1 nibble [knowledgePhilic.com]

24.  2016 Nobel in economics was given for? – Contract Theory
.
25. Bhavani dam is located in which state? – Tamil Nadu.

26. Who is UNICEF Goodwill Ambassador? – Priyanka Chopra.

27. Rukmini Arundale is related to? – Bharatanatyam.

28. When was Emergency imposed in India? – 1975.


Aptitude Questions
1. The LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of two number is 310. If one of the number is 20, find the other number?
Ans. 150.

2. In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1.In order to make the ratio of milk and water 3:1,the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be
Ans. 6 2/3.

3. Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratio 4 : 3 :5. The ratio f the times taken by them to reach B will be
Ans. 15:20:12.

4. The average age of a woman and her daughter is 21 yr. The ratio of their ages is 5 : 1 respectively. What will be the ratio of their ages after 5 yr ?
Ans. 10 : 3. [knowledgePhilic.com]

5. Find the value of for which the distance between the points and is 10 units.
Ans. -9,3.


General Intelligence Questions
1. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY : : ADGJ : ?
Ans. MPSV.

2. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?
Ans. 125.

3. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?
Ans. Satish.

4. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?
Ans. CONSCIENCE.

5. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?
Ans.  XOON.

6. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK: PSVY::ADGJ:?
Ans. MPSV.

7. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?
Ans. CONSCIENCE.

8. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?
Ans. 125.

9. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?
Ans.  XOON.

10. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?
Ans. Satish.


English Questions
1. America was _________ by Columbus.
Ans. discovered.

2. He shows great ability _________ Mathematics.
Ans. In.

3. The boys ______whom I was playing are all my good friends.
Ans. with.

4. ___________ can be no excuses this time, students.
Ans. There.

5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.
Ans. Generally.
















0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS