Saturday, 21 January 2017

Filled Under: , ,

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 20-01-2017 [All Shift]

-
Hello Dear,

We are sharing the question asked in ssc chsl exam 2016, we collected these memory based questions from our various knowledge Philic ardent aspirants, if you also have question, please do comment, we'll upload that too.

SSC CHSL 2016 Tier 1 Questions Asked on 20-01-2017 [All Shift]

SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 Shift 1 (Morning Slot)

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 1st Shift – General Awareness

    1. Number of members in Lok Sabha from Haryana? – 10.
    2. Kalinga Battle was fought in? – 262-261 BC.
    3. Tomb of Iltutmish is in? – Delhi.
    4. Alaknanda river flow through which city? – Badrinath.
    5. Mars is which number planet in our Solar System? – 4th .
    6. Jeev Milkha Singh is related to which sports? – Golf.
    7. 1 kb is equal to how many bytes? – 1024.
    8. Who is the author of ‘Pakistan: the gathering storm’? – Benazir Bhutto.
    9. What is Sugarcane (Grass/Herb/Stem)? – Grass.
    10. Which of the following is a Pain Relief medicine? 
    11. United Nations Organization (UNO) was established after which war? – 2nd World War.
    12. What is the highest award that Mary Kom has won? – Padma Bhushan.
    13. Who is referred as the Father of Microbiology? – Antonie Philips van Leeuwenhoek.
    14. Who formulated the Theory of Evolution? – Charles Darwin.
    15. What do you feel when the lift is going down with uniform acceleration? – You feel lighter. [knowledgePhilic.com]
    16. Tomb of Iltutmish is in? – Delhi.
    17. Alaknanda river flow through which city? – Badrinath.
    18. Mars is which number planet in our Solar System? – 4th .
    19. Jeev Milkha Singh is related to which sports? – Golf.
    20. 1 kb is equal to how many bytes? – 1024.
    21. Who is the author of ‘Pakistan: the gathering storm’? – Benazir Bhutto.
    22. What is Sugarcane (Grass/Herb/Stem)? – Grass.
    23. Which of the following is a Pain Relief medicine?

 
  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 1st Shift – Quant

    1. Find the value of √[(1 – sinA)/(1 + sinA)].
    2. Find the value of Cot 135°.
    3. If (1 – sinA)/cosA = x, find x.
    4. 36 is 4.8% of what? 750.
    5. An arithmetic progression’s first and last numbers are given. If the sum of the series is – 140, find the number of terms?
    6. Find the sum of all the prime numbers between 58 and 62. 120
    7. If A – B = 6 and A2 + B2 = 44, find A × B.
    8. Average weight of 3 girls is given, average weight of first 2 girls is given and average weight of last 2 girls is given, find the weight of second girl.
    9. A certain sum incurs a simple interest of 8100 Rs. in 9 years at 6% rate of interest, find the principal amount.
    10. Profit and Loss question was based on Discounts.
    11. A is double efficient as compared to B. How much time will A and B take to finish a work? [KnowledgePhilic.com]
    12. Twp persons start moving towards each other at a speed 6 and 11 kmph. If they meet after 42 minutes, find their initial distance.
    13. Length and breadth of a rectangular pond is given and question asked on it.
    14. Three vertices of a triangle is given find its centroid.
    15. Given, 4x – 4 = 3x + 8, find the value of (x + 1)3



  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2016 1st Shift – Reasoning

    1. Find odd one out: 7343, 6216, 8511. Ans. 8511.
    2. Find odd one out: FT, KP, IR. Ans. FT.
    3. Complete the series: 7, 13, 27, 53, ? Ans. 107.
    4. A is to the West of C and B is to the North-east of A. If B is equidistant from both A and C, B is in which direction w.r.t. to C? Ans. North-west.
    5. Nikhil is Tara’s Father in Law, Rahul is husband of Tara. If X is Rahul’s brother, how is X related to Nikhil? [knowledgePhilic.com]
    6. Find the missing number in the matrix: [3  4  12, 6  9  54, 8  ?  72]. Ans. 9.
    7. Represent Stationery, Pen and Rubber in a Venn Diagram.

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 1st Shift – English

    1. One Word Substitution having answer Reparation.
    2. Idioms: Beauty beholds in the eye of the beholder.
    3. Antonyms: Wary.
    4. Synonyms: Discern.



.

SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 Shift 2 ( Afternoon Slot)


  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 2nd Shift – General Awareness

    1. What is the Capital of Czech Republic? – Prague.
    2. Shivaji Maharaj was crowned in? – 1674.
    3. Lowest melting point among Mercury, Lead, Iodine? – Mercury.
    4. What is the common name of Sodium Bicarbonate? – Baking Soda.
    5. Who invented Nuclear Reactor? – Enrico Fermi.
    6. Hopman cup is related to? – Tennis.
    7. What is the language of Jnanpith Award winner Raghuveer Chaudhary? – Gujarati.
    8. Which country has the maximum number of borewells?  [KnowledePhilic.com] -
    9. Type of unemployment in which a person moves to another location in search for a job?
    10. One question related Khajuraho Temples.
    11. Who started Ganesh festival? – Lokmanya Tilak.
    12. NCP was formed in? – 1999.
    13. What is the function of RNA? – Protein synthesis.
    14. BJP belongs to which family? – Sangh Parivar.
    15. Shah Jahan built Taj Mahal for? – Mumtaz.
    16. A factory raises salary of employees from 2000 to 2250 but the brick price decreases from 15 to 14, calculate revenue margin.

 
  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 2nd Shift – Quant

    1. Profit percentage on an item is given when it is sold at 20% discount, what will be the profit if the discount is 18%?
    2. √(1 – cos2x) = x, find x.
    3. What is the value of sin300°? – -(√3/2).
    4. If x + y = 89 and x2 + y2 = 8, find xy?
    5. Find marked price of an item if the selling price is 2125 which is 85% of the marked price.
    6. Time taken by A and B individually in completing a work is given, how many days will they take if they work together?
    7. Sum of the ages of Ram and Shyam is 49. If Shyam’s age is 9 more than the twice of Ram’s age, finds Ram’s age.
    8. One problem on Compound Interest.
    9. cosx/(1 – sin x) = x, find x.


  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2016 2nd Shift – Reasoning

    1. If north changes to east then what will be the direction of someone moving towards south?
    2. Complete the series: 64, 100, 169, 289, ?
    3. ST : LC :: PQ : ?
    4. One odd one out based on Numbers.
    5. One odd one out based on letters.
    6. Word matrix to find code for the word, PIZZA.
    7. Complete the letter series having multiple blanks.
    8. Missing number in a Matrix? [9              8              162] [8              11           174] [6              9              ?]

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 2nd Shift – English

    1. Idioms: Fly by the seat of one’s pants. Ans. Decide a course of action as you go along.
    2. Synonym: Snarl. Ans. Growl.
    3. Antonym: Panacea. Ans. Poison/Trouble.
    4. Error spotting: Fault with / in
    5. Sentence improvement: The kids are happy. They (are playing) since morning. Ans. have been playing.
    6. Sentence improvement: The kitchen is leaking. We had better (be send for) the plumber. Ans. send for.


SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 Shift 3 ( Evening Slot)

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 3rd Shift – General Awareness

    1. Anju Bobby George is related to which game? – Athletics.
    2. Hitler belongs to? – Germany.
    3. If torque is zero, what is constant? – Angular momentum.
    4. Bandipur National Park is in? – [knowledgePhilic.comKarnataka.
    5. The Test of My Life is written by? – Yuvraj Singh.
    6. Newton’s 1st law is also known as? – Law of Inertia.
    7. Highest honor received by Azim Premji? – Padma Vibhushan.
    8. Photosynthesis takes place in which part of the plant cell? – Chloroplast.
    9. LPG is mixture of? – Commercial Butane and commercial Propane.
    10. London is capital of? – United Kingdom. [knowledgePhilic.com]
    11. Konkani is the official language of? – Goa.

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 3rd Shift – Quant

    1. cos2θ/(1+sinθ) = ?
    2. What is the value of cot240°?


  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2016 3rd Shift – Reasoning

    1. India : tiger :: Nepal : ?
    2. Alphabetical series B, D, H, P, ?

  • SSC CHSL Questions Asked 20th January 2017 3rd Shift – English

    1. Antonyms: Malignant. Ans. Benign.
    2. Antonyms: Thrash.
    3. Idioms and Phrases: Easy come, easy go.
    4. Spelling Mistakes: litigation.
If you remember any of your questions from the SSC CHSL exam, then do comment below!
Find all the Questions Asked in SSC CHSL Exam and Complete Analysis for All Shifts and All Days, here:

Find all the Questions Asked in SSC CHSL Exam and Complete Analysis for All Shifts and All Days, here:










Sharing is Caring, Please Do Share

Like us to get Quality Ebooks and Job updates

0 comments:

DOWNLOAD EBOOKS

Latest Sarkari Jobs 2017